Visit ASIAA Homepage
The 5th ALMA Japan-Taiwan science workshop
December 5-6, 2008
National Tsing-Hua University, Hsinchu

Program

Note: (L), (P), (E) are referred to Legacy, Personal, and Early Science types of projects.
(L): 30 min talk + 10 min discussion
(P): 25 min talk + 5 min discussion
(E):25 min talk + 5 min discussion
4th Dec.
19:00-21:00 Registration at Guest House I
5th Dec.
08:30–10:30 EASAC face-to-face meeting
10:00–11:00 Registration at International Conference Hall
10:30–11:00 Coffee Break
11:00–11:10 Welcome
11:10–11:40 (30min) Koh-Ichiro Morita: ALMA status report
Presentation File
11:40–12:10 (30min) Kotaro Kohno: Report on ALMA future development plan
Lunch
Section: Pre-stellar Cores Pre-stellar
13:30–14:10 (40 min) Satoshi Yamamoto (L) Line Survey of Low-Mass Star Forming Regions
Presentation File
14:10–14:40 (30 min) Shigehisa Takakuwa (P) ALMA Observations of "Chemicall-young Starless'' Cores
Presentation File
14:40–15:20 (40 min) Shih-Ping Lai (L) The Evolution of Magnetic Field Structure in Star-forming Cores
Presentation File
15:20–15:50 (30 min) Yu-Nung Su (P) The initial core mass function, near and far
Presentation File
Coffee Break
16:20–17:00 (40 min) Oscar Morota (L) The lower density gas around dense cores. Clumps, interclump medium and the connection between molecular ices and gas phase chemistry
Presentation File
Section: Circumstellar Disks
17:00–17:30 (30 min) Nagayoshi Ohashi (E) ALMA Observations of Circumstellar Disks in Molecular
Lines
17:30–18:00 (30 min) Motohide Tamura (E) SEEDS project
Presentation File
18:20 Leaving for Banquet
6th Dec.
09:00–9:40 (40 min) Munetake Momose (L) Survey for Dust Continuum Emissions toward Circumstellar
Disks

Presentation File
Section: Jets and Outflows
09:40–10:10 (30 min) Kengo Tachihara (P) Early phase of molecular outflow traced by high-J CO emission
10:10–10:40 (30 min) Chin-Fei Lee (E) Protostellar jets: Rotation, Shock structure and Chemistry
Coffee Break
11:10–12:10 (60 min) Yuri Aikawa   Invited talk:Astrochemistry and Star Formation
Lunch
13:30–14:00 (30 min) Shu-ichiro Inutsuka (E) A Close Look at Foot points of Protostellar Outflows: Can we determine the driving mechanism by ALMA?
Section: Massive Star Formation
14:00–14:30 (30 min) Yasuo Fukui (P) Probing PDR towards Westerlund 2
14:30–15:00 (30 min) Sheng-Yuan Liu (E) Looking deeply into massive star forming cores and disks
Section: Extragalactic Star Formation and Astrochemistry
15:00–15:40 (40 min) Toshikazu Onishi (L) ALMA observations of the Magellanic System: Probing galaxy evolution
Coffee Break
16:10–16:40 (30 min) Kotaro Kohno (E) High resolution spectral line survey toward nearby active galactic nuclei
Section: The Sun
16:40–17:10 (30 min) C.Z. Cheng (P) Flares in Solar and Astrophysical Plasmas
Final Discussion
17:10–18:00 (50 min) Discussion on the ALMA future development plan