Visit ASIAA Homepage
X-Rays from Young Stars, the Sun, and Compact Systems Workshop
December 16-17, 2004
TIARA, Taiwan

Program

This workshop took place as part of the topical programs of TIARA. The format of two-day intensive discussions was similar to a focused working group bringing together researchers active in the related areas. The invitees contain both theoreticians and observers and through the talks and discussions we intended to achieve a dialogue between working scientists in Taiwan and experts from around the globe.

A few key x-ray missions were particularly emphasized in the fields of star formation and solar physics. The COUP project, "Chandra Orion Ultra-deep Project", led by Penn State professor Eric Feigelson, and RHESSI, "Reuven Ramaty High Energy Solar Spectroscopic Imager", led by Berkeley professor Bob Lin, had drawn great interests from participants from all areas and theorists for models.

Thursday (Dec 16, 2004)
9:00 Sam Krucker (1 hour + 15 min discussion) Space Science Lab, UC Berkeley, USA X-Ray and Gamma-Ray Observations of Solar Flares
10:15 Short break and discussion
10:30 Eric Feigelson (1 hour + 15 min discussion) Penn State University, USA X-rays, young stars and star formation regions
12:00 Lunch
13:30 Daniel Wang (1 hr+ 15 min disc) University of Massachusetts, Amherst, USA Galactic Center as a Laboratory for High-energy Astrophysics
14:45 KS Cheng (30 min) Chinese University of Hong Kong X-ray emission from pulsars and pulsar wind nebulae
15:15 Break
15:30 HK Chang (1 hr+15 min disc) National Tsing Hua University Periodicity Search in X-ray Emissions from Some Compact Objects
16:45 Ron Taam (30 min) Northwestern University, USA On Accreting Neutron Star X-Ray Sources in the Galactic Center
17:15 Discussion for the day, general and compact object specific
Friday (Dec 17, 2004)
9:00 Eric Feigelson (1 hr) Penn State University, USA The Chandra Orion Ultradeep Project
10:00 Ettore Flaccomio (1 hr) INAF-Observatory Astronomical in Palermo, Italy Rotational Modulation of X-rays from Young Stars
11:00 Break
11:15 H. Shang (30 min) (ASIAA) What X-rays can do in Young Stellar Systems?
11:45 Discussion about Young Stars
12:30 Lunch
14:30 S. KruckerĀ  (latest solar data, 45 min) Space Science Lab, University of California, Berkeley Solar X-ray and Gamma-ray observations from RHESSI
15:15 PH Kuo (30 min) National Central University The Formation of the Radio and HXR Emission in the Coma Cluster
15:45 YH Yang (30 min) National Central University Flare-Associated Variation of Localized Magnetic Flux in AR 10486
16:15 Discussion: Young stars and Solar Data, and/or their connections
17:00 Free time
18:00 Rest and Discussion